Somohardjo: “Ori heeft mij belazerd”

Op de vraag of de Pertjajah Luhur bij de verkiezingen van 2015 samen zal werken met andere politieke partijen, geeft Somohardjo aan dat de PL als politieke partij altijd open staat voor samenwerking. Er is een samenwerkingsovereenkomst gesloten tot 2015 om in combinatieverband te werken met de NDP en na 2015 is het “koffiedik” kijken geeft de politicus verder aan. “Wij zijn in de finale. We staan open en kunnen ons opmaken als de derde grote combinatie. Partijen die willen samenwerken, kunnen zich bij ons aansluiten”, geeft Somohardjo verder aan. Hij benadrukt wel dat een partijcombinatie, niet ter wille van de samenwerking alleen moet zijn, maar het moet daadwerkelijk een samenwerking zijn. “We moeten wat aan elkaar hebben. Mensen mogen niet zeggen dat wij over de ruggen van anderen proberen binnen te komen”, geeft hij verder aan. Somohardjo vindt de PL een betrouwbare partner.
“De heer Ori heeft mij belazerd. Hij heeft bij de voorgesprekken onder andere aangegeven hoe sterk hij is in de diverse districten, hetgeen niet is gebleken bij de afgelopen verkiezingen”, zegt de PL-voorzitter. “Wanneer het erop aankomt, 5 voor 12, om de kandidatenlijsten in te dienen, dan worden wij onder druk gezet dat zij niet meer zullen meedoen als hun vertegenwoordiger niet opschuift van nummer 3 op de lijst naar nummer 2.” Volgens Somohardjo is dat één van de nadelen van in combinatieverband werken. Op de vraag of de politicus ambities heeft voor het presidentschap, geeft hij aan dat men in de politiek geen nee kan zeggen, ‘maar het presidentschap is niet primair’. ‘Nu wordt gewerkt aan de verdere groei van de partij.’ De partij is op schema met haar partijactiviteiten.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!