Openbaar Ministerie: ‘De gedragingen waren om cocaïne uit te voeren’

De zes verdachten, Chandra C., Gaitrie M., Vinodkumar K., Biedjai R., Hamnauth B., Vidjai S. en Satnarainpersad G., staan bij kantonrechter Danielle Karamatali terecht voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen. Zij trachtten 21 kilogram cocaïne vanuit Suriname naar Nederland te smokkelen. De cocaïne was in de reiskoffer van Chandra geplaatst, die op haar beurt samen met Gaitrie het verderfelijk spul het land zou uitsmokkelen. Jammer genoeg voor hun werd deze bij de incheckbalie van de Johan Adolf Pengel Luchthaven ontdekt. Openbare aanklager Nirmala Maikoe haalde op het verweer van de raadsman van Chandra aan dat het niet uitmaakt dat de verdachte niet op de hoogte was van de hoeveelheid van het verderfelijk spul. Feit is dat de verdachte is gegaan met de bedoeling de cocaïne te vervoeren. Van de vestrekker kreeg zij één pakketje om te bezichtigen, waarbij zij zelf aangaf dat het pakketje zwaar woog.
Op het verweer van de raadsman van Gaitrie gaf de officier ook hetzelfde antwoord. Gaitrie is met Chandra gegaan, omdat zij wist dat cocaïne ter beschikking zou worden gesteld. ‘De gedragingen waren om cocaïne uit te voeren’, benadrukte Maikoe. De verdachten, Vinodkumar, Biedjai, Vidjai en Satnarainpersad, hebben zich schuldig gemaakt aan medeplichtigheid bij de poging om cocaïne uit te voeren. Vinodkumar had een paspoort aan Vidjai verschaft, die het op zijn beurt aan Gaitrie gaf. Bovendien hadden de verdachten onderling elkaars telefoonnummers uitgewisseld, waardoor zij goed contact met elkaar konden houden. Deze zaak wordt op 9 mei verder behandeld.

error: Kopiëren mag niet!