15-jarige loopt weg en 17-jarige neemt aantal pillen in

De politie van Santo Dorp kreeg donderdagavond een geval binnen van een 15-jarig meisje dat van huis was weggelopen. Zij ging naar haar oom zonder medeweten van haar ouders. De oom bracht op zijn beurt het meisje naar de politie van Houttuin en die verwees de zaak naar de politie van Santo Drop. Uit het onderzoek blijkt dat dit meisje de gedragingen van haar stiefvader niet meer aankan. Volgens haar verklaring wordt er onnodig tegen haar geschreeuwd. De moeder heeft recentelijk ook haar telefoon afgepakt. Daar was zij heel boos over en koos ervoor om naar haar oom te gaan. Op het politiestation gaf het 15-jarig te kennen dat zij niet naar huis wil gaan. Ze zal weer weglopen als ze thuis wordt afgezet. Terwijl de politie nog bezig was met het onderzoek, kregen de ouders van het meisje het bericht dat de 17-jarige dochter thuis een aantal hoge bloeddruk- en suikerziektepillen had ingenomen.
Volgens de moeder, die ook haar kant van het verhaal vertelde bij de politie, zijn de tieners zeer brutaal. Zij hebben vriendjes. Dat is ook de reden waarom zij hun telefoons heeft afgepakt. De moeder gaf aan dat zij de gedragingen van haar jeugdige meisjes niet aankan. Ze zijn opstandig, ongehoorzaam en ze schelden haar behoorlijk uit. Inspecteur Sandra Claver, ressortcommandant van Santo Dorp, is de mening toegegaan dat deze kinderen en de moeder deskundige hulp behoeven. Het verdere onderzoek is overgedragen aan Jeugdzaken. De afdeling zal nagaan in hoeverre er andere maatregelen getroffen kunnen worden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!