64 Surinamers prijken op Interpol ‘watch list’

De secretaris-generaal van de Interpol, Ron Noble, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat 64 Surinamers op de watch list van Interpol voorkomen. Hij zegt verder dat de organisatie niets met de politiek te maken heeft, maar dat één beleid wordt gehanteerd voor alle verdachten, denkende aan de meest gezochte criminelen in de wereld. Een ieder krijgt dezelfde behandeling en voor een ieder gelden dezelfde procedures binnen de organisatie. De secretaris-generaal bracht gister een bezoek aan minister Edward Belfort en de korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Interpol zal Suriname onder andere bijstaan bij het opzetten van een centrum, die zaken als cybercrime moet tegengaan. De organisatie is namelijk in 190 landen actief en helpt bij de aanpak van grensoverschrijdende criminaliteit. Noble is gisteren weer vertrokken naar Amsterdam om van daaruit naar Engeland af te reizen. Tjin Liep Shie benadrukte dat onderwerpen zijn besproken met de Interpol-topman, die gaan over de samenwerking tussen de organisatie en Suriname niet alleen, maar ook onderwerpen die de nodige aandacht vragen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!