Srefidensie-viering dit jaar in Wanica

Dit jaar is het de beurt aan het disctrict Wanica om de herdenking van de onafhankelijkheid te organiseren. Dit werd altijd in Paramaribo gedaan, maar de afgelopen twee jaren is het in Nickerie en Para gevierd. Dc Rawien Jiawan zegt dat de organisatie nu in de startblokken staat. ‘We zijn nu alleen maar bezig met het oriënteren.’ De ogen zijn wel al gericht op het terrein op de hoek van de Braamshoopweg en Indira Gandhiweg. Het terrein en de omgeving daarvan moet aan een aantal eisen voldoen, zoals genoeg parkeergelegenheid, ruimte voor bezoekers enzovoort. Waar de Srefidensie gevierd wordt, is een besluit van de president.
Intussen heeft de burgervader al een oriëntatiebezoek gehad van de bevelhebber van het Nationaal Leger, Ronny Benschop, waarnemend bevelhebber Adolf Jardim, de ressortcommandanten van het Korps Brandweer Suriname en de politie van Lelydorp. Deze autoriteiten moeten zich overtuigen van de veiligheid van de locatie. Bij de Srefidensie-viering twee jaar geleden in Nickerie gaf president Bouterse aan dat Wanica aan de beurt zou zijn in 2013, echter werden de activiteiten gehouden in Para.

error: Kopiëren mag niet!