100 scholen krijgen waterkoeler

1scholenVorig week werd internationaal en ook in Suriname Wereldwaterdag herdacht. In het kader hiervan is gisteren een officiële lancering geweest van het waterproject waarbij 100 scholen een waterkoeler hebben ontvangen. De officiële lancering vond plaats bij de Richenel Slooteschool aan de Wilhelminastraat. Daar werd de ingebruikname van de waterkoeler feestelijk geopend door dhr. Mohadin, schoolhoofd van de basisschool, en Lesley Resida, directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg.
Het drinkwaterproject is door het ministerie van Volksgezondheid geïnitieerd met als doel de jeugd bewust te maken van een gezonde levensstijl en om in de toekomst gezonde burgers te krijgen. “Ik geloof dat kinderen vier tot zes glazen water per dag nodig hebben om gezond te blijven”, zegt Mohadin “Het ministerie wil de jeugd beter bekend maken met het gebruik van water. Als je dat doet, moet je ook met iets komen voor de kinderen. Een waterkoeler is op zijn plaats.”
Resida liet weten dat een gezond drinkbeleid niet een fles soft is, maar water. Hij hoopt dat met de waterkoelers het voorbeeld zoveel mogelijk wordt overgenomen. “Zoveel ouders moeten aan het drinkbeleid meedoen”, zo liet hij weten. Uit het eerder verschenen Steps-onderzoek kwam naar boven dat veel mensen rond hun 20ste en 30ste levensjaar al problemen met de gezondheid krijgen. Resida feliciteerde de kinderen met hun leven: “vandaag is de rest van je leven”. Resida is ervan overtuigd dat in vervolg Suriname het beter zal doen in onderzoeken.
Door een aanwezige koor was een liedje ingestudeerd, waarbij steun werd betuigd aan de rest van de school. Daarnaast was er een voordracht van een gedicht door een schoolkind. Tot slot werd het lint doorgeknipt door Mohadin, Resida en een kleuter.

error: Kopiëren mag niet!