Actieve rol president gewenst in onderzoek zedenzaak

Leden van de Nieuw Front-fractie in de DNA hebben een schrijven gericht naar president Desi Bouterse ten aanzien van de zedenzaken in het district Nickerie. Speciale aandacht werd gevraagd voor het geval van de 15-jarige S.A. Informatie heeft de fractie bereikt dat dit 15-jarige kind misbruikt is en bij haar ook abortus zou zijn gepleegd. De dader (O.D.) die zich schuldig zou hebben gemaakt aan dit feit, is een medewerker van een televisiestation in Nickerie. Ook de oudere zus van het slachtoffer zou hetzelfde hebben moeten ondergaan, luidt de informatie waarover de DNA-leden beschikken.
De politie van Nieuw Nickerie heeft meerdere malen geweigerd om de aangifte van de familie op te nemen. Volgens informatie is er ook geld aan de familie aangeboden om haar het zwijgen op te leggen.
DNA-leden verwachten dat de juistheid van dit gebeuren wordt onderzocht en dat de president een actieve rol vervult bij dit onderzoek. Als er aanleiding daartoe bestaat, moeten de daders worden vervolgd en bestraft.

error: Kopiëren mag niet!