“Mi go kiri yu”

Donovan Gimp is door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. Gimp heeft op 13 december 2013 de woning van zijn moeder betreden, terwijl dat op bevel van de kantonrechter niet mocht. Hierdoor heeft hij in strijd gehandeld met de beschikking van de magistraat. Volgens de verdachte was hij die bewuste dag zijn kleren bij de woning gaan halen en was hij zijn moeder gaan bezoeken. Volgens de moeder is haar zoon meer bekend met het straatleven en zou hij vaker haar het leven zuur gemaakt hebben. Hij scheldt haar ook vaker uit en heeft hij haar zelfs met de dood bedreigd. “Mi go kiri yu”, zei de verdachte aan zijn moeder. De moeder heeft eerder aangegeven bang te zijn voor haar zoon en wil zij daarom niet dat hij bij haar in de buurt komt. Ook geeft zij aan dat de verdachte marihuana en alcohol gebruikt. Gimp ontkende drugsgebruiker te zijn, hoewel het volgens de magistraat wel erop leek alsof de verdachte inderdaad drugsverslaafde is. “Je hebt de muloschool bezocht en dan kan je nauwelijks goed spreken”, gaf de magistraat aan de verdachte te kennen. Gimp was niet in staat behoorlijke woorden in zowel het Nederlands als het Sranan te formuleren. De verdachte had in eerste instantie bij het Forensisch Maatschappelijke Zorg (FMZ) verklaard dat hij, indien hij vrijgelaten zou worden, terug naar het binnenland zou gaan om daar als gouddelver te werken. Op de zitting kwam hij hierop terug. Hij gaf aan dat hij bij zijn vader zou gaan wonen. Volgens de magistraat moet de verdachte meer respect voor zijn moeder tonen. Hij ging daarom niet mee met het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Naast de celstraf moet de verdachte ook nog door het Bureau Alcohol en Drugs (BAD) begeleid worden.

error: Kopiëren mag niet!