Dc Ramdhanie: “Het wordt nu hoog tijd om controle uit te voeren”

Enkele buurtbewoners van de Mr. P. Chandishawweg hebben tegenover de redactie van Dagblad Suriname hun misnoegen geuit over transporteurs die dagelijks zand vervoeren over de weg en deze kapot rijden. De weg die kort geleden nog geasfalteerd was, zou intussen al verzakkingen vertonen. Volgens de buurtbewoners kan dit voor een onveilige situatie in het verkeer zorgen. Dagblad Suriname nam contact op met de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani. Het districtshoofd wist ons te vertellen dat het probleem van de trucks zich al een tijdje voordoet. Het commissariaat heeft in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken en de gewestelijke politiecommandant de aannemer aangemaand om niet meer dan tien kubieke meter zand per keer over de weg te vervoeren. Dit, omdat de Mr. P. Chandishawweg een asdruk heeft van acht ton. Hiermee is een beperking voor de aannemer ontstaan. Er is opnieuw toestemming gegeven met vernieuwde voorwaarden. “Het wordt nu hoog tijd om controle uit te voeren”, gaf Ramdhanie aan.
De weg vertoont volgens de dc inderdaad een paar verzakkingen, maar er zijn ook maatregelen getroffen door het commissariaat. In geval er wegverzakkingen zijn, worden die tijdig aan het ministerie van Openbare Werken doorgegeven die op zijn beurt de weg in orde maakt. De wegen van het district worden bovendien regelmatig gecontroleerd, waardoor de kans klein is dat grote verzakkingen ontstaan. De Mr. P. Chandishawweg, de weg die naar Uitkijk leidt, is in 2013 door het aannemingsbedrijf NV Caremco Holding gerehabiliteerd. Deze weg verkeerde jaren in een slechte staat en de bewoners ondervonden er veel last van. De bewoners waren opgelucht toen de weg eindelijk werd aangepakt, maar helaas dreigen zij weer in dezelfde oude situatie te belanden.
FR

error: Kopiëren mag niet!