Jeugdparlementariër Babel bezorgd over groepjescultuur NJP

Voor Othnil Babel, lid Nationaal van het Jeugdparlement, was het duidelijk dat de leiding zou bestaan uit leden van de Action Youth. Babel vroeg zijn collega’s om de groepjescultuur achterwege te laten en geen politieke stunten uit te halen. ‘De groepvorming binnen het NJP is voor nu geen probleem, maar het kan later wel een probleem gaan worden’, zegt Babel.
Babel deelde de informatie met Dagblad Suriname dat er drie groepen binnen het NJP vertegenwoordigd zijn, namelijk Action Youth, Rising Youth en Jongeren voor Jongeren. De Action Youth is met 16 leden in het NJP, dat was ook te merken aan de uitslag van de leiding. De ondervoorzitter, Konrad Acton, en de eerste plaatsvervanger van de ondervoorzitter, Georgette Grootfaam, behaalden precies 16 stemmen.
Babel is wel positief ingesteld dat de groepjescultuur achterwege gelaten zal worden. De leiding heeft ook beloofd zich neutraal op te stellen, en dat is een goed signaal, geeft het lid aan.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!