Twaalf maanden gevorderd tegen drugsverkoper

Het Openbaar Ministerie heeft een strafvoorstel van twaalf maanden, waarvan vier voorwaardelijk, gedaan tegen de drugsverdachte Boedhoe N. Ook vorderde openbare aanklager Claudia Bruining een geldboete van SRD 1000, subsidiair één maand hechtenis. De verdachte werd op 12 januari 2014 in het district Commewijne aangehouden met 72.5 gram cocaïne in zijn bezit. De verbalisant verklaarde op de terechtzitting dat hij op die bewuste avond de verdachte op de openbare weg met zijn bromfiets zag. Hij had geen bromfietshelm op.
Volgens de wetsdienaar kwam het gedrag van Boedhoe verdacht over. Bovendien begon hij de locatie te verlaten op het moment dat hij de verbalisant had waargenomen. Na de aanhouding van Boedhoe werd de hoeveelheid cocaïne in zijn bezit aangetroffen. Volgens de verbalisant staat de verdachte bij de politie bekend als drugsverkoper. Boedhoe is in februari 2013 al eerder voor een soortgelijk strafbaar feit veroordeeld, waardoor hij bij het begaan van dit strafbaar feit nog in zijn proeftijd stond. Op 23 april zal kantonrechter Robert Praag vonnis wijzen in deze zaak.
FR

error: Kopiëren mag niet!