‘Ik had honger’

De Guyanees Kevin Thomas mag van kantonrechter Albert Ramnewash drie jaar brommen. Kevin heeft op 1 december 2013 een Chinese winkelier aan de Ladesmastraat beroofd. Kevin zou het strafbare feit tezamen en in vereniging met een tot nog nu toe onbekende comparant hebben gepleegd. Volgens de magistraat is het wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte het feit daadwerkelijk heeft gepleegd. Het slachtoffer heeft eerder een goede beschrijving van de verdachten kunnen geven, maar heeft alleen Kevin positief kunnen herkennen. Eén van de manspersonen had volgens de winkelier een donkere en de andere een lichte huidskleur. Volgens het slachtoffer zou het Kevin zijn geweest die zijn hand in de broekzak van de benadeelde heeft gestopt met de bedoeling om de winkelier het geld afhandig te maken. Toen hij zag dat de buit van SRD 100 te klein was, heeft hij het mobiele telefoontoestel van hem afgepakt. De onverlaten vluchtten uit paniek richting Hoogestraat, waarna Kevin door politieagent S.S. ter hoogte van de Waaldijkstraat in de kraag werd gevat. Het slachtoffer had aanvankelijk bij de politie verklaard dat hij door Kevin in een wurggreep was vastgehouden, terwijl hij een mes tegen zijn keel gedrukt hield. Op de zitting kwam hij hierop terug. Hij gaf aan dat hij maar een witte handvat van een mes bij één van de verdachten had gezien, maar dat hij wel in een wurggreep was vastgehouden. “Ik had honger. Dat is de reden waarom ik de man heb beroofd”, zei Kevin. Volgens openbare aanklager Reshna Jhinkoe worden de roofovervallen steeds bruter. Bovendien is Kevin gouddelver en heeft hij een duur appartement gehuurd. Zijn argument sloeg dus op niets. “De gemeenschap moet beschermd worden”, zei Jhinkoe. De magistraat was het totaal eens met de opmerking van de officier en legde de strafeis van twee jaar opzij. Hij legde de rover een veel hogere straf op.
FR

error: Kopiëren mag niet!