Rovende student mag drie jaar brommen

De achttienjarige student, Dunga Pinas, mag van kantonrechter Albert Ramnewash drie jaar brommen. Aan Dunga werd verweten dat hij op 19 december 2013 tezamen en in vereniging met twee jeugdige comparanten een beroving in een cellshop heeft gepleegd. Hierbij hebben zij vijf dure smartphones weggenomen. De twee slachtoffers gaven op de terechtzitting aan dat de verdachten tegen sluitingstijd de winkel waren binnengedrongen. Een van de jongens had een gaspistool bij zich, terwijl Dunga een moker in zijn hand had. De rovers waren allen gemaskerd. De winkelmedewerker werd vastgegrepen en moest een slag incasseren, waardoor hij het bewustzijn verloor. De eigenares werd hierna onder schot gehouden.
Volgens de eigenares had Dunga de moker gebruikt om de etalagekast kapot te breken en de toestellen weg te nemen. Vervolgens kozen zij het hazenpad. Volgens de verdachte was één van zijn jongere comparanten met het idee gekomen. Zo hadden zij de cellshop twee dagen lang geobserveerd en mocht elk van de jongens een mobieltje voor zichzelf houden. Ook zouden zijn comparanten iets in zijn drank hebben gezet, waardoor hij onbewust bepaalde feiten heeft gepleegd. Volgens de magistraat was het verweer van de verdachte te goedkoop. Hij had bewust en planmatig de beroving in elkaar gezet. Desondanks hield de rechter rekening met de leeftijd van de verdachte en ging niet mee met het strafvoorstel van vijf jaar van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!