Breaking News: Taekwondoka Tosh van Dijk wint goud op Zuid-Amerikaanse Spelen

Tosh van Dijk (l) in actie tegen de Argentijn Jorge Alvarez
Tosh van Dijk (l) in actie tegen de Argentijn Jorge Alvarez
De Surinaamse taekwondoka Tosh van Dijk heeft vanavond goud gewonnen op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur). Binnen 3 uren verslond hij 4 tegenstanders uit Zuid-Amerika en bezorgde hij Suriname haar eerste gouden medaille op deze spelen. Eerder wonnen de zwemmers Chinyere Pigot (2x) en Renzo Tjon A Joe en de taekwondoka Kevin Fernald al brons. In de finale versloeg Van Dijk de Braziliaan Nicholas Pigozzi op overtuigende wijze; 9-5.
In de eerste ronde, de achtste finale, stond Van Dijk tegenover de Peruaan Alexander Ortiz Guitierrez. Deze versloeg hij met 5-2. In de kwartfinale stond hij tegenover de Argentijn Jorge Alvarez. Deze wees Van Dijk nipt terug met 6-5 en plaatste hij hierdoor zich voor de halve finale. De bronzen medaille was hierdoor al binnen. In de halve finale won hij in sudden death van de Ecuadoriaan Diego Camacho De Lucca met 5-4. In de finale was hij te sterk voor de Braziliaan Pigozzi.

error: Kopiëren mag niet!