Meetmomenten glo examenklas van de baan

De meetmomenten die in 2012 werden geïntroduceerd voor de glo-leerlingen worden niet meer gehanteerd, zo meldt Edwin Marshall, voorzitter van de Stuurgroep Diagnose Toetsen klas 4 en 5. De meetmomenten waren bedoeld om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Door het afnemen van de uniforme meetmomenten wilde het ministerie in een vroeg stadium de resultaten in de verschillende onderdelen van de vakken meten. Hierdoor konden zwakke leerlingen geïdentificeerd worden.
Marshall zegt dat op gegeven moment het cijfer werd meegeteld bij de beoordeling. De meetmomenten in het 6de leerjaar zijn van de baan, omdat gebleken is dat de doelstellingen niet zijn behaald en de zaak was niet goed georganiseerd, zegt Marshall. Ondanks de leermomenten waren de slagingspercentages van de glo-scholen het afgelopen jaar teleurstellend.
In het 4e en het 5e leerjaar is het ministerie dit jaar van start gegaan met de Diagnose Toetsen. Het gaat om toetsen die de volgende maand van start gaan in het 5e leerjaar en voor het 4e leerjaar starten deze op 5 en 6 juni.
Marshall vindt persoonlijk dat 3 toetsen in het 6e leerjaar te veel zijn. ‘Het schooljaar in de 6e klas duurt niet zo lang, dus een toets is meer dan genoeg, is Marshall van mening.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!