Kledingsvoorschriften voor Antidiscriminatieloop

1Kledingsvoorschriften voor1Om de taferelen van het vorig jaar te voorkomen, hebben de Caricom Jeugdambassadeurs regels toegevoegd aan de Antidiscriminatieloop. Lopers die schaars gekleed zijn of waarvan de truitjes zodanig diep geknipt zijn dat het logo niet te zien is, zullen uit de groep gehaald worden. ‘Om meer toezicht te hebben op de groepen, zijn de inschrijvingen beperkt tot 5.000 lopers’, zegt Tasmara Pique, Caricom Jeugdambassadeur. Ook op de schoolleiding heeft de organisatie een beroep gedaan om die ‘awareness’ van goed gedrag op gang te brengen bij de jongeren. ‘Deze keer proberen de jeugdambassadeurs en de youth officers het accent te leggen op de boodschap’, zegt jeugdambassadeur Tasmara Pique. Het vorige jaar hebben ongeveer 13.000 jongeren meegedaan aan de loop.
Het cultureel festijn aan het einde van de loop is ook ingekort zodat de lopers van de districten eerder kunnen vertrekken. Voor een vlotter verloop hebben de ambassadeurs ook de hulp van padvinders bijgehaald. ‘Met de loop willen we nationaal en regionaal laten weten dat alle Caricom Single Markt and Economy-landen vrij zijn om te investeren, dat hier niet wordt gediscrimineerd’, zegt Frankie Koffie. Het volgende project is om mensen met een visuele beperking tegemoet te komen met een brailleschrift met Caricom-informatie.
De Antidiscriminatieweek gaat zaterdag voor de twaalfde keer van start te Stibula. Op 16 maart is er een ‘Fun Day’ in het Andre Kamperveenstadion voor kinderen met een beperking. De week wordt verder vervolgd op 18 maart met een expo, waarbij leerlingen een kunstwerk mogen inleveren gekoppeld aan het thema. Op 19 maart mag iedereen met talent gebruik maken van het podium in dansclub ‘The President’.
Op 21 maart zullen er kransen gelegd worden bij het Monument tegen Discriminatie aan de Domineestraat. De week wordt afgesloten op 23 maart met een award ceremonie. Het thema van dit jaar is: ‘To celebrate one nation we have to stop discrimination’. Het themalied van dit jaar wordt gezongen door ‘Okasie’-artiesten.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!