Valies merkt niets van schaars geklede leerkrachten

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), vraagt zich af of ‘schaars geklede leerkrachten’ een relevant onderwerp is voor het onderwijsministerie nu. De directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Robert Peneux, gaf tegenover een lokaal blad aan, af te willen van de schaars geklede leerkrachten. Valies heeft echter nog nooit schaars geklede leerkrachten gezien, nog minder zijn er klachten ontvangen. De bondsvoorzitter heeft de ervaring dat leerkrachten zeer conservatief zijn met hun kleding
‘Er zijn zoveel dingen waarover we ons eigenlijk moeten buigen en ik vraag me af als we ons hiermee moeten bezig houden’, zegt de bondsvoorzitter. Zo hebben praktijkdocenten al 5 maanden hun toelage niet ontvangen. ‘Men zou zich kunnen bezig houden met andere relevante zaken met betrekking tot het onderwijs in plaats van focussen op de kleding van de leerkrachten’, redeneert Valies. ‘Het lijkt wel op een persoonlijke aanval naar de leerkrachten toe’, meent de bondsvoorzitter. ‘Het zou best wel kunnen dat leerkrachten zich schaars kleden, maar ik heb het nooit gezien of ervan gehoord’, zegt Valies zelfverzekerd.
De Minov-directeur gaf verder aan dat het onderwijs een ‘code of conduct’ zal toepassen, waarin alle voorschriften vervat zullen worden voor leerkrachten. Volgens Valies zijn er al regels en wetten genoeg over hoe de ambtenarij zich moet kleden. De bond is wel bereid te gaan naar een algemeen schoolreglement, maar daarover zijn er nog geen concrete uitspraken gedaan. ‘Ook het algemeen schoolreglement mag niet komen aan de persoonlijke vrijheid van mensen.’

error: Kopiëren mag niet!