Odesur: Surinaamse tenniskampioen hard onderuit

Trevor Bendter met een return tegen de Venezolaanse Luis Martinez (foto: Terrence Oosterwolde)
Trevor Bendter met een return tegen de Venezolaanse Luis Martinez (foto: Terrence Oosterwolde)
Het onderdeel tennis op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen (Odesur) is gisteren van start gegaan. Er werd overwegend op gravel (klei) banen gespeeld. Op de openingsdag van de aanvoerder van de Chileense Davis Cup ploeg, Nicolas Massu, de hoofdgast. Massu is een bekende tennisser in de internationale tenniswereld. De twee Surinamers die op dit onderdeel meedoen zijn nationaal kampioen, de 36-jarige Trevor Bendter en de 19-jarige toptalent Giann Issa. Bendter kwam gisteren in actie tegen de Venezolaan Luis Martinez in de felle zon. Deze 24-jarige Venezolaan won de eerste ronde heel snel. In minder dan een half uur stond het 6-0 op het scorebord. In de tweede set speelde Bendter beter, maar keek al snel tegen een 4-0 achterstand. Het werd uiteindelijk 4-1 en daarna 5-1. Bendter deed weer iets terug door de 5-2 te maken, maar daarna was Martinez weer snel klaar door de 6-1 te maken. Eindstand: 6-0, 6-1. Bendter had in deze wedstrijd geen antwoord op de harde slagen van Martinez, die ondanks wist dat hij makkelijk zou winnen, toch speelde alsof hij in een finale zat. Bij elke kleine misser ergerde hij zich. Bendter daartegenover speelde kalm en niet agressief. Vandaag komt Giann Issa uit tegen de Peruaan Mauricio Echazu Puente. Woensdag spelen de Surinamers een dubbelpartij tegen Rodrigo Senattore Baumbach en Ariel Behar Krell van Uruguay.
Jaswant Gajadien uit Santiago de Chili

error: Kopiëren mag niet!