Chinyere Pigot wint tweede brons

Chinyere Pigot in Chili
Chinyere Pigot in Chili
Op de Odesur Games 2014 in Santiago (Chili) heeft Chinyere Pigot haar tweede bronzen medaille gewonnen. Op de 50m vrijeslag maandagavond eindigde ze als derde. ‘Ik ben blij met de medaille, maar niet zo blij met de tijd. De bedoeling was dat ik onder de 26 seconden zou gaan in de finale’, zei Pigot na de finale. Ze zwom een tijd van 26.05 seconden zowel in de series als finale. Haar inschrijftijd was 25,83. Eerder won ze brons op de 100m vrijeslag.
Renzo Tjon A Joe zwom gisteravond ook de finale op de 100m vrijeslag. Hij eindigde hier als 7de in een tijd van 50,89 seconden. Een persoonlijk record voor de Sportman van het Jaar. ‘Nog nooit had ik onder de 51 seconden gezwommen op dit nummer. Het kant de goede kant op bij de 100m. Ik ben pas 2 maanden echt bezig met dit nummer. Mijn specialiteit is de 50m vrije slag’, zei Tjon A Joe. Eerder won Tjon A Joe brons op het onderdeel 50m vrijeslag.
De zwemdelegatie van Suriname keert vanavond terug uit Chili. Alle 5 zwemmers gaan richting Miami, waar ze studeren en trainen. De zwemdelegatie bestond uit Chinyere Pigot, Renzo Tjon A Joe, Wayne Denswil, Zuhayr Pigot en Brienne Renfrum. Coach was uit Suriname Marcel Tjon Kong Hong.
Jaswant Gajadien uit Santiago de Chili

error: Kopiëren mag niet!