Kantonrechter wijkt af van strafvoorstel Openbaar Ministerie

Kantonrechter Danielle Karamatali heeft de Braziliaan Souza da Silva veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden. Hierdoor is de magistraat totaal afgeweken van het strafvoorstel van vijf jaar, dat de openbare aanklager Shanta Mahadew in eerste instantie had voorgesteld. Het vonnis is bovendien voordelig voor de verdachte uitgekomen, waardoor hij onmiddellijk in vrijheid kon worden gesteld. Aan Souza da Silva werd verweten dat hij op 7 juli 2013 het slachtoffer Da Silva Hernandez zwaar lichamelijke letsels heeft toegebracht, waardoor het slachtoffer kwam te overlijden. Het geval heeft zich afgespeeld op een goudveld in het district Brokopondo. Hernandez zou in een woordenwisseling met de verdachte zijn geraakt, waarna Hernandez een mes tevoorschijn had gehaald. Zij raakten in een worstelwisseling. De verdachte maakte Hernandez het mes afhandig en stak hem neer. Da Silva had hierna ook nog met kracht in het gezicht van Hernandez geslagen. Het slachtoffer kreeg een harde slag aan zijn luchtpijp en kwam door verstikking te overlijden. De magistraat achtte zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende wettig en overtuigend bewezen. Volgens de kantonrechter was er hier helemaal geen sprake van opzet, omdat het slachtoffer gewoonweg door stompgeweld was komen te overlijden.
FR

error: Kopiëren mag niet!