Meer rekenplezier middels geld

Suriname doet dit jaar voor het eerst mee aan de Global Money Week, die wereldwijd van 10 tot 15 maart wordt gehouden. Stichting Projekten Christelijk Onderwijs en de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de bewustwordingsactiviteiten in Suriname. In het kader van de Global Money Week vond op 10 maart het officiële startsein voor de Grote Rekendag plaats op de Sohansinghschool. Deze dag wordt ook op 17 andere basisscholen gevierd en staat in het teken van educatieve spelletjes rondom geld. De leerlingen werden beziggehouden met leuke rekenopdrachten met geld, praktische geldsommen, rekenspelletjes met geld en ook verhaaltjes over geld.
De Grote Rekendag moet tot resultaat hebben dat kinderen zoveel plezier aan de rekenles beleven, dat ze meer van het vak rekenen gaan houden. Wie eenmaal plezier in rekenen ervaren heeft, kan faalangst overwinnen en zal beter kunnen presteren. De leerkrachten die meedoen aan de Grote Rekendag kunnen een prijs winnen voor het plezier in rekenen met geld dat ze hun leerlingen laten ervaren, voor het creëren van een aantrekkelijke leeromgeving en voor het uitgevoerde programma op de Grote Rekendag
De Global Money Week zal op zaterdag 15 maart worden afgesloten met de viering van de Internationale Aflatoundag op het KKF-terrein. Het Aflatounprogramma is een programma om kinderen sociaal en economisch te versterken.

error: Kopiëren mag niet!