Dc Ramdhani van Saramacca vraagt alertheid brandweer tijdens Holika-verbrandingen

IFwp-content/uploads/2014/03/ramdhani-brandweer.2.jpgGisteren heeft de districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, de brandweercommandanten van zijn district ontvangen. Hoewel het hier in eerste instantie ging om een kennismakingsbezoek, maakte de dc direct van de gelegenheid gebruik om de Holika-verbranding op zondag 16 maart onder de aandacht te brengen. De Holika-verbranding is dit jaar veel groter van opzet dan andere jaren in Saramacca.
De gewestelijk brandweercommandant van Saramacca, Soekerman Setroredjo, vergezeld door de rayoncommandanten van Groningen en Jarikaba, respectievelijk Egbert Aikman en Soeroedjperkash Mahatam, zegden dc Ramdhani toe dat zij extra alert zullen zijn, zodat er zich geen problemen zullen voordoen.
Dit jaar worden in het district Saramacca in alle 6 ressorten Holika-verbrandingen voorbereid en wel op 9 locaties. Op Jarikaba vinden er 2 verbrandingen plaats in het wooncentrum en op de Mr. Chandieshawweg. In het ressort Kampong Baroe bij de Mahoweg, in Groningen op het Phagwaplein, op Tijgerkreek te Damboentong en de Catharina Sophiastraat, in het ressort Calcutta aan de Oost-Westverbinding en de Calcuttaweg. Tenslotte wordt ook in ressort Wayambo aan de Wayamboweg een Holika-verbranding georganiseerd.
Op verschillende plaatsen in het hele land zal op zondag 16 maart 2014 de Holika verbrand worden. De Holika wordt met droge takken en bladeren opgehoogd. De verbranding van Holika symboliseert de overwinning van het goede op het kwade. Het kwade wordt dan symbolisch gezamenlijk verbrand. Aan het eind van het bezoek vroeg dc Ramdhani ook extra aandacht te besteden aan het bestrijden van Braziliaanse bijen, een serieus probleem in Saramacca.

error: Kopiëren mag niet!