Kantonrechter gelast medebrengen slachtoffer

Kantonrechter Marie Mettendaf heeft de medebrenging gelast van het slachtoffer Fenisi die op de terechtzitting moest verschijnen om duidelijkheid te brengen. Het gaat om de zaak waarbij de bootsman Motombo J. op 20 december 2013 opzettelijk zwaar lichamelijke letsels aan hem heeft toegebracht. De verdachte was op die bewuste dag in een woordenwisseling geraakt met Kensa en Fenisi. Motombo gaf aan de magistraat te kennen dat ze allemaal stomdronken waren. Hij gaf aan dat Fenisi hem op een gegeven moment van achteren had vastgehouden zodat Kensa hem steken met een mes kon toebrengen. Als gevolg hiervan heeft hij twee stenen op het gelaat van Fenisi geworpen waardoor Fenisi zware letsels op zijn gelaat heeft opgelopen.
Raadsman Irwin Kanhai heeft op de terechtzitting wederom naar voren gebracht dat de verbalisant die belast was met het onderzoek, ernstige fouten in het proces-verbaal heeft opgenomen. Volgens de raadsman heeft de agent van politie zijn cliënt Motombo J. voorgehouden dat Kensa wel door de politie was gehoord, terwijl dat niet op de waarheid berust. Het is onbehoorlijk dat een vervolgingsambtenaar pertinente onwaarheden aan een verdachte voorhoudt. Uit de verklaringen blijkt dat Fenisi aan het woord is en niet Kensa. “Het dossier is hierdoor ondeugdelijk, waardoor we geen stap naar voren kunnen”, zei Kanhai. Hij verzocht de magistraat om zijn cliënt op grond van de aangehaalde punten in vrijheid te stellen. Openbare aanklager Ilse Krenten gaf aan dat de raadsman deels gelijk heeft. Zij gaf aan dat Kensa inderdaad niet door de politie gehoord was, maar dat Kensa degene was die de aangifte had gedaan. Ook heeft Kensa de verklaring getekend. Bovendien was Fenisi niet in staat om bij proces-verbaal gehoord te worden. Zij vroeg de kantonrechter om niet mee te gaan met het verzoek van Kanhai. Kantonrechter Mettendaf wil eerst het slachtoffer Fenisi in deze zaak horen, voordat zij een beslissing neemt. Volgens de magistraat gaat het hier om zinloze ruzie die uit de hand is gelopen. De zaak wordt op 21 maart verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!