Uitreiking journalistenprijs in augustus

prijsuitreikingDe Stichting ter bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS) zal op 15 augustus 2014 de journalistenprijs uitreiken. De categorieën die mogen meedingen zijn radio, televisie en printmedia. De in te zenden producties mogen niet eerder dan 1 februari 2014 en niet later dan 30 juni 2014 zijn uitgezonden en of gepubliceerd. De producties mogen in de periode van 5 mei tot en met 5 juli 2014 ingediend worden bij het SBSJ- kantoor. Elke journalist mag maximaal twee producties per categorie indienen. De journalistenprijs wordt nu tweejaarlijks uitgereikt. Deze prijs moet als aanmoediging dienen voor de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige nieuws- en achtergrondproducties. De journalistenprijs is een initiatief geweest van VSH United en is ontstaan uit het idee om in verband met haar 50-jarig bestaan op 22 augustus 2008, iets te doen voor de gemeenschap met een langdurig en kwalitatief karakter. Bij de beoordeling wordt er onder andere gelet op actualiteit, volledigheid, journalistiek vakmanschap en deskundigheid.

Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!