Joan Ferrier overleden

jOANJoan Ferrier, dochter van de eerste Surinaamse president Johan Ferrier en voorzitter van de Amsterdamse Stichting Herdenking Slavernijverleden 2013, is zaterdag overleden. Joan, de oudere zuster van oud-CDA-Kamerlid Kathleen Ferrier en jongere halfzuster van de auteurs Cynthia Mc Leod en Leo Ferrier, werd 60 jaar oud.
In de periode van 1998 tot 2012 was Ferrier directeur van E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit. In 2011 werd ze voor haar werk op dat gebied benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook werd ze verkozen tot ‘zwarte vrouwelijke manager’ van het jaar in 2008. Het afgelopen jaar ontving ze van het Amsterdamse stadsbestuur de Frans Banninck Cocq Erepenning voor haar verdiensten voor de hoofdstad. Ze was verder initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting Johan Ferrier Fonds. Dat fonds werd opgericht ter ere van haar overleden vader Johan Ferrier, de laatste gouverneur en eerste president van de Republiek Suriname.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!