Renzo Tjon A Joe legt de lat hoog

Het Surinaams zwemteam op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen in Chili, vlnr, Zuhayr Pigot, Wayne Denswil, Chinyere Pigot, Renzo Tjon A Joe, Briene Renfrum en coach Marcel Tjon Kong Hong (foto: Jaswant Gajadien)
Het Surinaams zwemteam op de 10de Zuid-Amerikaanse Spelen in Chili, vlnr, Zuhayr Pigot, Wayne Denswil, Chinyere Pigot, Renzo Tjon A Joe, Briene Renfrum en coach Marcel Tjon Kong Hong (foto: Jaswant Gajadien)

Renzo Tjon A Joe op het balkon van het zwemcomplex Centro Acuatico in Santiago, Chili (foto: Jaswant Gajadien)
Renzo Tjon A Joe op het balkon van het zwemcomplex Centro Acuatico in Santiago, Chili (foto: Jaswant Gajadien)
‘Podiumplaats!, daarvoor ben ik hier’
De zwemmer Renzo Tjon A Joe gaat voor een podium- of tenminste een finaleplaats tijdens de Odesur Games 2014, welke momenteel in Santiago, Chili, worden gehouden. Tjon A Joe is in het jaar 2013 gekroond tot Sportman van het Jaar in Suriname en dat komt mede door zijn finaleplaats op het Jeugd WK in Dubai op de 50 meter vrijeslag. De druk op hem is dan ook groot om goede prestaties neer te zetten. ‘Een finaleplaats, podiumplaats, daarvoor ben ik hier toch’, zegt hij zelfverzekerd. Zondag komt hij uit op de 50 meter vrijeslag en maandag op de 100 meter vrije slag.
Niet pieken
Tjon A Joe geeft tegelijkertijd ook aan dat het zwemseizoen nu pas is begonnen en men geen scherpe tijden moet verwachten. ‘Ik ga in Chili niet kunnen pieken. Het is nog te vroeg hiervoor. Dat zal later in het jaar wel gebeuren’, zegt hij. Het Jeugd WK waar hij vorig jaar furore maakte, was dan ook in het tweede helft van het jaar gehouden. ‘Voor dit jaar staan er heel wat toernooien op programma voor Tjon A Joe. Zo noemt hij op de Consanat, Cisc, maar toch de allerbelangrijkste het WK Zwemmen in Qatar.
Jaswant Gajadien uit Santiago de Chili

error: Kopiëren mag niet!