Chinyere Pigot niet zeker over zwemtoekomst

Chinyere Pigot (l) in een luchtig gesprek met de Sportman van het Jaar, Renzo Tjon A Joe, in Chili. Ook college zwemmer Briene Renfrum staat erbij (foto: Jaswant Gajadien)
Chinyere Pigot (l) in een luchtig gesprek met de Sportman van het Jaar, Renzo Tjon A Joe, in Chili. Ook college zwemmer Briene Renfrum staat erbij (foto: Jaswant Gajadien)

Zuhayr Pigot (l) heel ontspannen met achter hem Wayne Denswil (foto: Jaswant Gajadien)
Zuhayr Pigot (l) heel ontspannen met achter hem Wayne Denswil (foto: Jaswant Gajadien)
Wat de zwemtoekomst van Chinyere Pigot wordt, weet ze nog niet. De vijfvoudig Sportvrouw van het Jaar van Suriname zegt dat in feite veel afhangt wat ze gaat doen naar haar schoolperiode in Miami. Zoals bekend studeert en traint onze Olympische zwemmer in de VS. ‘Deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio is toekomstmuziek waarover ze op dit moment niet veel kan zeggen. Ook of ze terugkeert naar Suriname, weet ze ook nog niet. Op dit moment zit Pigot in Chili, waar ze meedoet met de Odesur Games 2014, de officiele Zuid-Amerikaanse Spelen.
Finaleplaats lonkt
Chinyere Pigot komt vandaag voor het eerst uit op de Odesur Games in Santiago, Chili. Ze zal uitkomen om de 100 meter vrijeslag. Haar inschrijftijd van 57.34 is de 6de beste tijd van de 21 deelnemers op dit nummer. Om precies 11.16 uur springt ze het bad in van Centro Acautico, het zwemcomplex van Odesur in Santiago. De verwachting is dat Chinyere binnen de top 8 eindigt en vanavond in de finale staat. Zwemcoach Marcel Tjon Kong Hong verwacht dat ook. ‘We denken dat Chinyere de finale zal halen’, zegt hij. Vandaag komt ook Briene Renfrum uit op de 200 meter rugslag. Ze springt het bad in om 10.5 uur.
Zuhayr wil tijd verbeteren
Zuhayr Pigot, broertje van Chinyere, zit ook in de zwemselectie van Suriname. ‘Ik hoop om mijn tijden te verbeteren hier. Dat is mijn doel’, zegt dit toptalent, die ook in Miami traint. De ‘kleine’ Pigot zwemt drie onderdelen, te weten de 50m vrijeslag, 100m vrijeslag en de 100m vlinderslag.Zuhayr komt zondag voor het eerst in actie.
Jaswant Gajadien uit Santiago de Chili

error: Kopiëren mag niet!