Odesur: Wayne Denswil haalt B-limiet Youth Olympics

Wayne Denswil
Wayne Denswil

Wayne Denswil op weg naar de finish (foto: Jaswant Gajadien)
Wayne Denswil op weg naar de finish (foto: Jaswant Gajadien)
Wayne Denswil is de eerste Surinamer die in actie is gekomen op de Odesur Games 2014, die momenteel in Santiago, Chili, gehouden worden. Gezien de inschrijftijd van 01.09.39 was het verwachtbaar dat een finaleplaats moeilijk zou worden voor Denswil op de 100 meter schoolslag, maar een scherpere tijd neerzetten en zich kwalificeren voor de Youth Olympics in China later dit jaar zaten er dik in. ‘Ik zat lange tijd vast met de tijd van met personal best. Ik ben heel blij dat ik die helemaal heb verscherpt’, zei Denswil na de finish, die een tijd van 01.06.90 aanwees op de klok in Centro Acautico. Een verbetering van 2,49 seconden. Denswil heeft met zijn scherpe tijd de B-limiet voor de Youth Olympics, die gesteld was op 01.07.60, gehaald. Coach Marcel Tjon Kong Hong is ook blij met zijn pupil.
Het doel van Denswil was dan ook China halen en zijn tijd verbeteren. In de serie waarin de 17-jarige ex-Neptunes zwemmer uitkwam, eindigde hij weliswaar als laatste (5de plaats). De serie werd gewonnen door de Braziliaan Marques Barbosa in een tijd van 01.03.79. Denswil zwemt en studeert momenteel in Miami.
Jaswant Gajadien uit Santiago de Chili

error: Kopiëren mag niet!