Surinaamse zwemmers bijten spits af in Santiago

Chinyere Pigot, Zuhayr Pigot, Wayne Denswil, Briene Renfurm en Renzo Tjon A Joe zullen namens Suriname de spits afbijten bij de 10de Odesur Games, welke vandaag van start gaat in Santiago, Chili. Evita Leter zat ook in de zwemdelegatie, maar is uitgevallen. Van Sportman van het jaar, Renzo Tjon A Joe, die ook de vaandel zal dragen bij de openinsceremonie, wordt veel verwacht. Als eerste Surinamer springt het bad in Wayne Denswil. Hij zal uitkomen op de 100 meter borstslag om 12.12 uur in het Aquatics Center op het complex van het nationaal stadion van Chili. Het onderdeel zwemmen duurt tot 10 maart. Marcel Tjon Kon Hong is de trainer die de atleten bij staat.
Niet alle sporters zijn in Chili. Volgens Chef d’ Mission Oscar Brandon, is het een protocol van de organisatie, dat een sporter niet meer dan 3 dagen voor zijn onderdeel te gast is bij ze. En twee dagen na het betreffend onderdeel moet je ook vertrekken. Gisteren arriveerde via Miami de triatleet Anthony van Lierop in Chili. Hij zal in Villa del Mar samen met trainer Desire Eendragt meedoen op de triathlon. Guno van der Jagt, voorzitter van het Surinaamse Olympisch Comite (SOC), die ook gisteren aankwam in Chili, zal meedoen aan het Odesur-congres.
De andere sporters uit de groep van 27 arriveren op verschillende data’s aan in Chili. Tot de atletengroep behoren verder Jair Tjon En Fa (wielrennen), Ifrish Alberg, Miguel van Assen, Gayell Engeso, Dave Pika en Ramona van der Vloot (atletiek), Bet-Sarafat Timpico, Yigal Kopinsky en Samantha Marica (judo); Sandrina Hunsel, Cheryl Brunings, Keven Sporkslede en Jermain Lo Kioeng Shioe (beachvolleybal); Kevin Fernald, Tosh van Dijk, Jurmen Amina en Giovero Sabajo (taekwondo), Trevor Bendter en Gian Issa (tennis) en Jared Soogea en Mitchel Tamrin (tafeltennis). De judoka Shaquille van Zichem is ook uitgevallen vanwege een blessure.
Jaswant Gajadien uit Santiago (Chili)

error: Kopiëren mag niet!