Jachtopzieners leggen beslag op jachtwild, wapens en kunstlichten

jachtopzieners leggen beslag 1
jachtopzieners leggen beslag 2Jachtopzieners van de afdeling Natuurbeheer van de Dienst ‘s Lands Bosbeheer (LBB), ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, hebben onlangs tijdens reguliere jachtcontrole-activiteiten enkele aanhoudingen verricht in het West-Suriname-gebied. De jagers hadden zich schuldig gemaakt aan overtreding van de Jachtwet.
Het illegaal verkregen jachtwild bestond uit hert, haas, buffel, powisie en kamikami. Van al de genoemde diersoorten is het jachtseizoen thans gesloten. Volgens de Jachtwet is het verboden te jagen buiten de aangewezen jachttijden. Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de gedode in beslag genomen dieren geschonken aan liefdadigheidsinstellingen.
Tevens werden enkele jagers op heterdaad betrapt tijdens het jagen met kunstlicht. De Jachtwet en het Jachtbesluit verbieden het jagen met kunstlicht. Zowel de kunstlichten als de jachtgeweren werden hierbij in beslag genomen. Bij nader onderzoek werd bij een passagier drie stuks gedode Baboenapen aangetroffen. Deze dieren behoren tot beschermde diersoorten door het gehele jaar heen.
Op jagers wordt door LBB het beroep gedaan niet in natuurreservaten of op beschermde diersoorten te jagen. Eveneens wordt de jagers aangeraden de Jachtkalender in acht te nemen, zodat zij de open en gesloten seizoenen in de gaten kunnen houden.

error: Kopiëren mag niet!