Aangekondigde acties Themen niet doorgegaan

Kenneth Themen, voorzitter van de bond van Organisatie Bus- en Boothouders (OBS), verklaarde tegenover Dagblad Suriname dat het vervoer voor gedetineerde naar de rechtszaal lam zou komen te liggen. Ook de bussen, die bestemd zijn voor vervoer voor de penitentiaire ambtenaren, zouden in de garage blijven.
Paulus Pinas, onderdirecteur Delinquentenzorg, zegt niets van een actie te hebben gemerkt. Pinas is ook nooit op de hoogte gesteld van een eventuele actie. Mocht er sprake zijn van een actie, zou dat zelfs niet te merken zijn, volgens Pinas. Zo zijn de meeste penitentiaire ambtenaren niet afhankelijk van de bussen van OBS en beschikt het Kantongerecht zelf over personenbussen voor gedetineerden. Uit bronnen heeft Dagblad Suriname vernomen dat de gelden binnenkort worden overgemaakt.
De buschauffeurs zijn sinds november 2013 niet uitbetaald.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!