Voorzitter Deekman: “De vp heeft ons een jaar aan het lijntje gehouden”

De Bond Belangenbehartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) is in beraad met deskundigen om na te gaan welke stappen te ondernemen. “De leden willen actie voeren, maar ik ben niet zeker als dat zoden aan de dijk zal leggen”, zegt bondsvoorzitter Armand Deekman.
In januari had de bond samen met de leden een petitie ingediend bij de president. De president beloofde begin februari te reageren op de brief. ‘Helaas is er niets van terecht gekomen.’ Deekman denkt niet dat de president is beïnvloed door de toespraak van de vicepresident. ‘Wat de vp verklaarde, had niets met onze petitie te maken’, redeneert Deekman. De gepensioneerden uit overheidsdienst zijn op 23 januari de straat opgegaan om de aandacht van de overheid te vragen. Het gaat bij de bond om de welvaartvastheid van de pensioenen van gewezen ambtenaren en de met hen gelijkgestelden. De gepensioneerden willen dat dit met terugwerking tot januari 2012 wederom door de regering in een staatsbesluit wordt gegarandeerd. Zij staan ook erop dat de regering alsnog de 10% verhoging van de actief dienende ambtenaren met ingang van januari 2012 laat doorwerken op de pensioenen van de gewezen ambtenaren en de met hen gelijkgestelden.
‘De president heeft beloofd de zaak door te sturen naar het Tripartiet Overleg en deze op te lossen. We hadden echt al onze hoop op de president gevestigd’, zegt de bondsvoorzitter. ‘De president is de hoogste man in het land en als hij niet reageert, bij wie kunnen we dan anders gaan’, vraagt Deekman zich af. ‘De vp heeft ons een jaar aan het lijntje gehouden.’
De BBGO hoopt dat de president nog zal reageren. Het gaat volgens de bond niet alleen om de 20.000 gepensioneerden, maar ook om de mensen die binnenkort met pensioen gaan. Ook is dit in het belang van de president zelf.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!