Basja gekapt aan nek

Een jonge dorpeling heeft de basja R.G. van Witagron op maandagmiddag bewerkt met een houwer althans een scherp voorwerp en wel aan zijn nek. Als gevolg van deze kappartij heeft de eerste behandelende arts van een polikliniek in het dorp met 21 hechtingen de kapverwonding dichtgenaaid. Dagblad Suriname had een gesprek met de hoofdkapitein der Kwinti’s, Harold Souvenir. Hij reageerde zeer verontwaardigd over de werkwijze van de politie. Volgens hem is het slachtoffer zonder enig aanleiding aangevallen door de jonge dorpsbewoner Jimmy. De verdachte is naar zeggen van de kapitein een zieke jongeman, hij is kennelijk geestelijk labiel. Na de kappartij schakelde de kapitein de districtcommissaris van Sipaliwini in. Hij heeft op zijn beurt de politie op de hoogte gesteld. Het verwonde slachtoffer werd vervoerd naar een polikliniek van Witagron. Van daaruit werd de basja vervoerd naar de politiepost van Zanderij. Souvenir zegt dat hij niet eens is met de werkwijze van de politie. Hij moest in opdracht van de politie het slachtoffer van Zanderij naar het Academisch Ziekenhuis vervoeren. ‘Is dit niet het werk van de ambulance?’, vroeg Souvenir zich af. Volgens de kapitein is de dader vooralsnog niet aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!