Veiligheid president gegarandeerd bij bezoek aan Venezuela

VWENEZPresident Desi Bouterse is vanmorgen vertrokken naar Venezuela, waar hij de activiteiten zal bijwonen in verband met de herdenkingsplechtigheid van de overleden Venezolaanse president Hugo Chavez. Naast staatshoofd is Bouterse ook als voorzitter van de Unie van Zuid Amerikaanse Landen, UNASUR, aanwezig. De Venezolaanse ambassadeur in Suriname, Olga Margarita Diaz Martinez, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de veiligheid voor de presidenten die de herdenkingsplechtigheid zullen bijwonen, gegarandeerd is. De activiteiten rondom de herdenkingsplechtigheid worden in 8 van de ongeveer 300 regio’s gehouden. Hier worden er geen demonstraties gehouden. Op de vraag waarom Venezuela een presidentiële top in UNASUR verband bij elkaar wilt hebben, geeft ze aan dat de landen binnen de UNASUR bekend zijn met Venezuela. Er wordt niet ervoor gekozen om in OAS verband een ontmoeting te hebben om te praten over de demonstraties en de situatie in Venezuela, omdat de verbondenheid minder sterk is dan in UNASUR verband. In Suriname vond er ook een herdenkingsplechtigheid plaats en was er een expositie van het leven van Hugo Chavez in het Venezolaanse Instituut voor Culturele Samenwerking. Woensdag ging ook een documentaire over het leven van Hugo Chavez in première genaamd “Mi Amigo Hugo”. De film is gemaakt door de bekende regisseur Oliver Stone die ook bekend stond als persoonlijke vriend van Hugo Chavez. De ambassade werkt eraan om de film ook in Suriname te laten uitzenden. Op 5 maart overleed Chavez precies een jaar geleden na een dappere strijd tegen kanker. Chavez was vooral bekend om de sociale projecten die hij voor met name de armen in het land uitvoerde. Voor velen leeft hij nog elke dag in hun harten voort.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!