Drugssmokkelaar voert kilo’s cocaïne via Suriname naar Frankrijk

Avelino de Jesus, een 33-jarige man met Frans-Portugese nationaliteit, werd op zondag 2 maart aangehouden door de Thaise politie. Dit wegens poging tot grootschalige cocaïnesmokkel in Frankrijk. Hij zou samen met zijn bende de drugs via Suriname en Ivoorkust naar Frankrijk willen smokkelen. De bende van De Jesus zou in 2012 al geprobeerd hebben om maar liefst 305 kilo cocaïne via Suriname en Ivoorkust in Frankrijk binnen te smokkelen, maar deze lading werd onderschept. In de tussentijd werden al twaalf andere verdachten in verband met deze zaak door Frankrijk aangehouden. Welke connecties De Jesus en zijn bende in Suriname hebben, is nog niet geheel duidelijk.
De Thaise autoriteiten verklaren dat ze De Jesus zo snel mogelijk aan Frankrijk zullen uitleveren. De smokkelaar werd gearresteerd toen hij zondag de grens wou oversteken naar Laos. De Thaise autoriteiten waren namelijk door de Franse justitie ingelicht over het feit dat De Jesus zich in Thailand bevond.

error: Kopiëren mag niet!