7 jaar gevorderd tegen 5 Braziliaanse roofverdachten

Het Openbaar Ministerie heeft een strafeis van 7 jaar voorgesteld tegen 5 Braziliaanse roofverdachten. De openbare aanklager Roy Elgin heeft bij zijn strafvoorstel degelijk rekening gehouden met de persoon van de verdachten en de ernst van het feit. Aan de verdachten wordt verweten dat zij tezamen en in vereniging een Chinese winkelier op Brokopondo hebben beroofd. De rovers hebben hierbij gebruik gemaakt van vuurwapens. Ze hebben 100 gram ruw goud, enkele mobiele telefoons en een metaaldetector buit gemaakt. Het slachtoffer is op beestachtige wijze beroofd. Volgens openbare aanklager Roy Elgin is het meer dan billijk dat de verdachten 7 jaar worden weggestopt.
De raadslieden van de verdachten waren echter niet tevreden met het strafvoorstel. Zij gaven aan dat de eis van het Openbaar Ministerie te hoog was, terwijl er juist weinig bewijs tegen de verdachten is. Zo heeft het slachtoffer bij de spiegelconfrontatie geen van de verdachten herkend. Er werd ook aangegeven dat één van de verdachten een scheel oog had. Dit berust volgens de raadslieden niet op waarheid. Geen van de vijf verdachten heeft een scheel oog. Ook is bij de aanhouding geen vuurwapen aangetroffen. Er is sprake van een vermoeden, omdat de verdachten ruw goud bij zich hadden. De getuigen hebben ook geen klaarheid in de zaak kunnen brengen. Bovendien zou er weinig bewijs in het dossier zijn gevonden. De raadslieden vroegen aan kantonrechter Maytrie Kuldipsing om de verdachten wegens gebrek aan bewijs vrij te spreken. Volgens Elgin heeft het slachtoffer de verdachten positief herkend door bepaalde kenmerken duidelijk weer te geven. Bovendien is een deel van de buit bij de verdachten aangetroffen tijdens hun aanhouding. Deze zaak wordt op 7 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!