Vlaggenceremonie Odesur Games mondt uit in folklore feestje

De atleten van Bolivia lieten niets aan het toeval over en dansten mee (foto: Jaswant Gajadien)
De atleten van Bolivia lieten niets aan het toeval over en dansten mee (foto: Jaswant Gajadien)
De 10de Zuid-Amerikaanse Spelen, de Odesur Games 2014, zal morgen officieel van start gaan in Santiago, de hoofdstad van Chili. Suriname doet ook mee met 27 atleten, bijna 14 officials, waaronder twee bestuursleden van het Surinaamse Olympisch Comite (SOC), trainers van de diverse atleten en twee sportjournalisten. Renzo Tjon A Joe zal de vaandeldrager zijn van Suriname bij de openingsceremonie in het nationaal stadion van Chili.
Vlaggenceremonie
Vanmiddag was in feite de eerste officiele activiteit van de Odesur Games 2014; de vlaggenceremonie. De vlaggen van alle 14 deelnemende landen werden onder begeleiding van het volkslied gehesen door Chileense legereenheden. Die van Argentinie als eerste volgens alfabetische volgorde, maar wel van gastland Chili als laatste als gastland. Ook de vlag van Suriname werd gehesen. Chef ‘d Mission van Suriname, SOC-commissaris Oscar Brandon, kreeg na het hijssen van de vlag ook een souveniertje cadeau van de organisatie van Odesur 2014, Cosan.
Dansfestijn
Na het hijssen van de laatste vlag, die van Chili, begon een soort folklore feestje, die als afsluiting van de vlaggenceremonie bedoeld was. Eerst kwam een vrouw met een papegaai en een apparaat op een fiets en liet muziek ten gehore brengen. Toen kwam een drumteam aanlopen, die het geheel opfleurde met prachtig muziek. Enkele gemaskerde dansers en trompetisten maakten het geheel compleet. De aanwezige pers maakte gretig gebruik van dit mooi moment om alles vast te leggen. De deelnemende landen zijn Chili, Argentinie, Brazilie, Aruba, Peru, Panama, Paraguay, Guyana, Suriname, Bolivia, Colombia, Ecuador, Uruguay en Venezuela. De spelen beginnen op 7 maart en eindigen op 18 maart 2014.
Jaswant Gajadien uit Santiago (Chili)

error: Kopiëren mag niet!