Twee jaar voor diefstal en beroving

Orlando Dors mag van kantonrechter Albert Ramnewash twee jaar brommen. Aan deze verdachte waren vier zware strafbare delicten ten laste gelegd. De verdachte heeft op een niet exact aan te geven tijdstip, gelegen in de periode tussen 14 juli en 13 september 2013, tezamen en in vereniging met een zekere Zoetemans, meer bekend als Hoogspanning, tweemaal in een slagerij ingebroken. Hierbij zijn enkele waardevolle spullen, waaronder een groot geldsbedrag in Surinaamse dollars, een onbekend aantal belkaarten en chocola meegenomen. Ook heeft hij op 11 september het slachtoffer Anil Chotkan ter hoogte van Firgos van zijn bromfiets geduwd en zijn bezittingen meegenomen. De beroving van Chotkan en de diefstal in de slagerij zijn op camerabeelden vastgelegd. De magistraat vond dat het wettig en overtuigend bewezen was dat Dors deze drie strafbare feiten had gepleegd. Hij wordt ook verweten een bromfiets van het merk Yamaha te hebben gestolen van de benadeelde Johan Nortan. De 23-jarige verdachte gaf aan dat hij het voertuig van een onbekende heer bij een winkel in een zijstraat van de Indira Gandhiweg had gekocht, zonder dat hij de nodige gegevens en informatie van het voertuig en van de verkoper had gevraagd. Voor het vierde strafbare feit werd hij wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Dors ontkent betrokken te zijn geweest bij de beroving van Chotkan, maar gaf wel toe dat hij verantwoordelijk was voor de inbraken. De bromfiets heeft hij gebruikt bij het plegen van de strafbare feiten en heeft bij de politie verklaard dat het voertuig van diefstal afkomstig zou zijn. De magistraat vond op de vorige zitting dat roof als een zeer ernstig delict gezien kan worden. Kantonrechter Ramnewash vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie
FR

error: Kopiëren mag niet!