Middels onderwijs step by step integreren binnen de Caricom

middels onderwijs step by step integreren binnen de Caricom.2Dit is naar voren gekomen tijdens de opening van de training “Optimization of Caricom information in het Educational System of Suriname”. Ashok Rambali, onderdirecteur Beroeps Onderwijs bij MINOV, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat jongeren moeten weten welke regels gehanteerd worden binnen de Caricom, vooral om het feit dat Suriname al 20 jaar lid is van deze organisatie. “De jeugd moet step by step, op hun niveau, bijgebracht worden wat de Caricom is” zegt Rambali verder. Ze moeten onder andere weten welke landen tot de Caricom horen waardoor stapsgewijs geïntegreerd kan worden binnen de Caricom. Als voorbeeld haalt hij de situatie op een van de luchthavens aan. Hij heeft meegemaakt dat jongeren in lange rij van visitors gaan staan terwijl ze in de kortere rij van Caricom en Internationale bezoekers moeten gaan staan. Behalve op VOJ en LBO niveau wil men het Caricom gebeuren ook horizontaal en vertikaal in het onderwijs systeem opnemen. Gedacht kan worden aan het basis onderwijs en de middelbare scholen. Rambali benadrukt dat de leerkrachten ervoor moeten zorgen dat de informatie levendig wordt overgebracht. Naast deze training zullen er ook opfrissessies gehouden worden, zodat de leerkrachten op de hoogte blijven van de recente ontwikkelingen binnen de Caricom.
Van 3 tot en met 24 maart volgen de leerkrachten van de diverse onderwijsinstellingen op VOJ en LBO niveau de training het Wyndham Garden Hotel. De training wordt georganiseerd door het Ministerie van Handel en Industrie in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling afdeling curriculum ontwikkeling. Middels deze training zullen de vakleerkrachten Geschiedenis en Aardrijkskunde lesbrieven samenstellen. Verder is het de bedoeling dat deze training moet zorgen voor het verduurzamen en structureren van de Caricom/CSME informatie in het curriculum van het Onderwijs op VOJ niveau.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!