Maart Boekenmaand: Ook voor de kleine portemonnee

Boeken zijn duur, dat is algemeen bekend. Toch is het zaak dat we allemaal ons best doen om de jeugd te stimuleren vaker een boek te pakken en te gaan lezen. Met de start van het Kinderboekenfestival Paramaribo hebben ouders een leuke manier om hun kinderen te introduceren in de wereld van het boek.
Euro’s nodig voor boeken
Na een succesvolle editie in Nickerie is nu onze hoofdstad aan de beurt om de jeugd te motiveren zich meer in te interesseren voor de leescultuur. Echter door de prijs van boeken lijkt het soms onbegonnen werk. Ouders brengen hun kinderen naar het festival, kind gaat lezen leuk vinden en ouders kunnen vervolgens geen boeken kopen voor het kind vanwege de hoge prijzen die overal, tegen de regels in, in buitenlandse valuta als de euro worden aangeprijsd.
Boodschappen of een boek?
Nu zijn er tegenwoordig wat kinderboeken van Surinaamse schrijvers, die redelijke prijzen hebben. Al vanaf SRD 13 kan men al een leuk kinderboek vinden. Maar wat als het kind wat ouder is? Tienerboeken en volwassen literatuur zijn meestal dikkere boeken die automatisch duurder zijn. Een boek van een normaal formaat en dikte kost al gauw zo een SRD 65. De keus maken tussen een boek voor een kind of een winkelmand met levensmiddelen voor het hele gezin is dan snel gemaakt. Men gaat natuurlijk voor de levensmiddelen en stelt het boek kopen uit. Toch zijn er andere mogelijkheden.
Tweedehandse boeken
Zo zijn er op het Kinderboekenfestival ook boeken te koop, tweedehands en daardoor wat zachter van prijs. Mocht het Kinderboekenfestival, dat van 3 tot en met 8 maart gehouden wordt op het KKF-terrein, gemist worden dan heeft men ruim een week later weer de kans. Op vrijdag 14 maart is dan de Unu Pikin Boekenmarkt van 14:00 tot 17:00 uur op het terrein van de gelijknamige stichting . Daar kan men kinderboeken vinden vanaf SRD 2 en tegelijkertijd helpt men de Stichting Unu Pikin aan financiële middelen om de begeleiding van kinderen en jongeren te continueren. Indien men dat mist, kan men natuurlijk altijd nog een kijkje nemen op de zondagse markt op de Tourtonnelaan. Ook daar zijn er regelmatig boekenliefhebbers die oude boeken voor een zacht prijsje van de hand doen!
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!