Wangsabesari: ‘Ik ben ready om met voorzitter Soemita samen te werken’

KTPI1De KTPI heeft zaterdagavond haar ‘opo yari’ feestbijeenkomst in Tamanredjo gehouden. Op deze drukbezochte bijeenkomst is ingegaan op de algemene politieke situatie. Opmerkelijk was dat er heel veel jongeren aanwezig waren op deze vergadering. De verschillende sprekers van deze avond hebben in hun toespraken de verdiensten van de partij aangegeven. Onder de verschillende sprekers waren er veel jongeren, die zich niet zolang geleden hebben aangesloten bij de KTPI.
De voorzitter van de KTPI, Willy Soemita, heeft de structuren opgeroepen om harder te werken om de partij sterker te maken voor de komende verkiezing in 2015. Hij liet een waarschuwend geluid horen naar partijgenoten die een eigen weg willen opgaan. ‘Iedereen in de partij krijgt mogelijkheden om zich te ontplooien, om activiteiten te organiseren. Maar alles moet gebeuren binnen de regels van de partij’, aldus Soemita. De voorzitter heeft ook aangegeven dat er oriëntatiegesprekken worden gevoerd met verschillende politieke partijen.
De KTPI heeft nog niet besloten met wie ze de verkiezingen van 2015 in zal gaan. ‘Wij hebben een samenwerkingsovereenkomst met de Megacombinatie tot de verkiezingen. De structuren zullen uiteindelijk besluiten hoe we de komende verkiezing ingaan. Belangrijk is dat elk besluit om een combinatie te vormen met welke partij dan ook, genomen zal worden in samenspraak met de structuren’, benadrukt Soemita.
De voorzitter geeft verder aan dat de partij een grote groei doormaakt. Jonge academici, jong kader sluiten zich aan om de partij te versterken. In alle districten , maar vooral in het district Commewijne, sluiten dagelijks mensen van andere politieke partijen zich aan bij de KTPI, die als ‘het alternatief’ wordt gezien.
De ondervoorzitter van de KTPI, Oesman Wansabesari, benadrukte de eenheid en saamhorigheid die er moet zijn binnen de partij. ‘Ik ben ready om samen met voorzitter Soemita te werken aan de verdere opbouw van de partij’, aldus Wangsabesari. De partij groeit en dit moet een waarschuwing zijn voor alle andere politieke partijen, zegt hij verder. ‘Men gaat rekening moeten houden met de KTPI.’ Op deze opo yari bijeenkomst werd ook de geboortedag van de voorzitter van de KTPI gevierd. De avond werd feestelijk afgesloten.

error: Kopiëren mag niet!