Somohardjo sluit samenwerking met De Nieuwe Leeuw niet uit

‘De Nieuwe Leeuw (DNL) is geen nieuwe partij. Het is de Basispartij voor de Politiek (BVD), maar dan zonder opportunisten, zonder mensen die voor eigen belang gaan en overal een njan proberen te maken.’ Felle woorden van de DNL-partijvoorzitter, Dharm Mungra, tijdens de opening van het partijcentrum afgelopen zaterdag. Het centrum is gevestigd aan de Mr.J. Lachmonstraat. De sleutels werden aan de partijvoorzitter overhandigd door de penningmeester, Jerry Khusial.
De felicitaties werden uitgesproken door verscheidene politieke leiders. Aanwezig waren onder andere Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, Javed Diko, voorzitter DUS, PVF-ondervoorzitter Glenn Habbibullah en Radjen Kisoensingh, voormalig prominent lid van de HPP.
Paul Somohardjo gaf in zijn toespraak aan dat men zijn aanwezigheid niet in verband moest brengen met het zoeken naar zetels. Hij was daar om zijn solidariteit te betuigen, daar hij in de politiek altijd een goede band heeft onderhouden met de Mungra’s. Echter sluit hij een samenwerking niet uit. Hij gaf aan dat het bij hem niet gaat om een grote of kleine partij, maar dat elke partij die voor de natie wil werken zijn ondersteuning zal genieten.
Ook Mungra is deze zelfde mening toegedaan. Hij gaat ervan uit dat als partijen dezelfde idealen nastreven een samenwerking met DNL mogelijk is. Volgens hem is een blokvorming een noodzaak, omdat geen enkele politieke partij alleen in staat is de meerderheid aan zetels binnen te halen. Verder zegt hij dat zijn partij een alternatief is voor de zwevende kiezers, maar bovenal voor het Surinaams volk. Volgens Mungra moet er een politieke partij komen met een nieuw moraal en ‘dat is wat wij beogen met onze partij.’

error: Kopiëren mag niet!