Voorgesneden en voorverpakte groenten en fruit

Men kan voortaan precies zien wat de voedingswaarde is van 100 gram groenten. Ook kan men met de nieuwe etikettering precies nagaan welke groenten gegeten kunnen worden bij een specifiek dieet
Men kan voortaan precies zien wat de voedingswaarde is van 100 gram groenten. Ook kan men met de nieuwe etikettering precies nagaan welke groenten gegeten kunnen worden bij een specifiek dieet

Nieuw  paradepaard voor Saramacca (1)Het in het agrarische district Saramacca gevestigde Gopex International NV heeft een nieuw product, te weten voorgesneden groenten en fruit. Op zich niks bijzonders, want dat is al via verschillende kleine ondernemers verkrijgbaar. Maar dit bedrijf richt zich ook op de export en dat betekent dat hetgeen zij bieden, voldoet aan alle internationale standaarden. Zo is het gewicht op de verpakking te lezen evenals andere informatie zoals het aantal calorieën en de samenstelling. De voorverpakte groenten en fruit zijn vanaf aanstaande dinsdag bij Tulip supermarkt te verkrijgen en volgens de kwaliteitsmanager van Gopex, Radjen Bisessar, moet het niet lang duren voor het in alle supermarkten te verkrijgen is. “Het is van belang dat het winkeliers zijn die de koelvoorschriften zeer serieus nemen, anders zal het er een dag staan en zullen mensen die het kopen klagen, omdat er bijvoorbeeld al vocht in zit.” Daarom is het bedrijf nog steeds in de fase van het voeren van gesprekken met verschillende kandidaten. Een zak van 600 gram voorgesneden groenten zal rond SRD 9 gaan kosten. “Mensen zijn dan wel verzekerd van kwaliteit, hygiëne en gemak!” Één van de lange rij sprekers was de Deken van de dc`s, Roline Samsoedien. Namens president Bouterse bracht zij de felicitaties over en de toezegging dat het bedrijf een nieuwe tractor geschonken krijgt. Voor directeur Bishnoe Gopal was het een welkome gift aangezien hij in zijn toespraak aangaf nog meer hulp nodig te hebben van het ministerie van LVV, niet alleen in gelden maar vooral ook in adviezen. Het huidige project waar het bedrijf zich speciaal voor heeft laten certificeren, werd mede mogelijk gemaakt door financiële steun van vrienden en kennissen. “Maar ik kan niet blijven aankloppen bij ze”, aldus Gopal.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!