CGX Energy sluit akkoord met Teikoku Oil Suriname

CGX Energy sluit akkoord met Teikoku Oil SurinameCGX Energy Inc. is een overeenkomst aangegaan met Teikoku Oil Suriname, een dochteronderneming van Inpex en Petronas Suriname, om het bassin van Guyana – Suriname te delen. Beide partijen gingen akkoord om een groep te vormen om het bassin te delen. Er zal dan ook een definitief akkoord worden opgesteld met betrekking tot het delen van het bassin en de daarmee verband houdende diensten. Door deze overeenkomst kan men de exploratiekosten verminderen en kan men de programma’s om te boren, beter organiseren.
Chief executive officer van CGX Energy Inc., Dewi Jones, zegt tevreden te zijn met het ondertekenen van het akkoord. ‘We kijken zeker uit naar het beëindigen van de overeenkomst. Het bedrijf is dan ook hard aan het werk om de middelen die nodig zijn voor het exploratieprogramma in Guyana, veilig te stellen.’
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!