Resultaten Newmont Mining Corporation bekend

Resultaten Newmont Mining Corporation bekendNewmont Mining Corporation heeft de resultaten van het vierde kwartaal, de financiën van 2013 en een vooruitzicht voor de komende 3 jaar bekendgemaakt. ‘In 2013 genereerden we 1.6 miljard US dollar van operationele cashflow. Dit zijn sterke resultaten, ondanks de uitdagende omgeving van de goudprijs. Ik ben trots op hoe ons team bijna 1 miljard US dollar in kosten en efficiëntieverbeteringen heeft geleverd doorheen het jaar’, verklaart President en Chief Executive Officer, Gary Goldberg.
‘Onze vooruitzichten tonen een jaarlijkse stabiele goudproductie en extra geplande kostenbesparingen van ongeveer 600 tot 700 miljoen US dollar. Deze kostenbesparingen compenseren dan de inflatieverwachtingen vanaf 2014 tot 2016’, vertelt Goldberg. Het bedrijf zal ook een dividendbeleid behouden dat aan de goudprijs gekoppeld is. ‘Het beleid zal wel aangepast zijn aan de jaarlijkse uitbetalingsniveaus om financiële flexibiliteit te voorzien. Op deze manier kan het beleid een soort van hefboomwerking aan de beleggers bieden wanneer de goudprijzen stijgen.’
Newmont heeft ook verbeterde plannen voor hun portfolio, waarbij ze onder andere de mijnplannen voor Tanami en Waihi aanpakken. ‘We hebben eveneens onze economische profielen voor een aantal projecten in verband met organische groei verbeterd. We verwachten ook in het tweede kwartaal van 2014 een beslissing te nemen over de ontwikkeling van het Merian-project in Suriname. Het project is namelijk één van de meest potentiële investeringsmogelijkheden van het bedrijf bij de huidige metaalprijzen’, aldus Goldberg.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!