Mahinder Jogi: ‘Bouterse wil gewoon stoer doen’

‘Bouterse wil gewoon stoer doen’, zegt het VHP-assembleelid Mahinder Jogi wanneer hij de beschuldigingen gedaan door president Desi Bouterse aan de Verenigde Staten van Amerika onder de loep neemt. ‘Bouterse is voorzitter van de Unasur. Hij wil ook behoren tot landen, waaronder Cuba en Venezuela, die tegen Amerika zijn.’ Onze president wil zich ook scharen achter de stoere jongens van Zuid-Amerika die tegen VS en Europa zijn.’
Nederland heeft een arrestatiebevel lopen tegen Bouterse. Dit is de reden waarom Bouterse altijd zo verbitterd en vol wraak is naar Nederland toe. ‘Maar waarom schuift hij zijn problemen op het bord van het Surinaamse volk’, vraagt de parlementariër zich af. ‘Wanneer in een toespraak van Bouterse de woorden ‘kolonisator’ en kolonie’ niet zijn voorgekomen, is de toespraak niet compleet’, luidt de analyse van Jogi.
Volgens Jogi moet beslist niet uit het oog verloren worden dat de VS bekend staat als een land dat zich beijvert voor behoud van de democratie. Jogi ziet helemaal niet in wat voor belang de VS zou hebben om de verkiezingen in Suriname uit te stellen. ‘Wat Bouterse doet, is gewoon paniekvoetbal. Hij denkt nog steeds dat het volk dom is’, legt de VHP-topper de nadruk op. ‘Het is geen meneer Santokhi die meer tijd nodig heeft om de verkiezingen te winnen. Het is meneer Bouterse, die meer tijd nodig heeft. Santokhi kan morgen de verkiezingen ingaan en hij komt als overwinnaar uit de bus. Santokhi is de opkomende zon en Bouterse is de neergaande zon.’
Dievenijzer verwijderen??
Bij zijn aantreden luidde een van de beloften van president Desi Bouterse dat de Surinamers een tijdperk ingaan, waar ze in woningen zouden wonen zonder dievenijzer. Personen die voorzien waren van dievenijzer in hun woningen konden deze verwijderen. Het dievenijzer zou overbodig zijn. Echter, de harde realiteit wijst uit dat burgers juist genoodzaakt zijn om hun dievenijzer te verstevigen, willen zij niet ten prooi vallen van de overvallers en rovers, die constant op de loer zijn. ‘Laat meneer Bouterse me wijzen waar de huizen staan zonder dievenijzer’, aldus de VHP-topper.
Ook had Bouterse aangekondigd dat hij een kruistocht tegen corruptie zou voeren. Integendeel is gebleken dat hij een corruptie faciliterend beleid voert. ‘Laat meneer Bouterse ook aanwijzen waar de bruggen, de fly-overs en de 20.000 woningen staan. En waar al de monetaire reserves naar toe zijn gegaan.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!