Auditeur-militair Roy Elgin: “Ik ken mijn forum”

Auditeur-militair Roy Elgin, de openbare aanklager in het 8 decemberstrafproces, reageert gebelgd op het artikel waarin is aangegeven dat het 8 decemberstrafproces geschorst blijft. Dit artikel was afkomstig van het NOS, waarbij aangehaald werd dat Elgin gezegd zou hebben dat de Amnestiewet van kracht blijft. Elgin ontkent met klem ooit met dit medium te hebben gesproken. “Ik ken mijn forum”, geeft Elgin aan. Hij zegt ook niet vooruit te lopen op beslissingen van het Hof van Justitie.
Het Hof van Justitie heeft op maandag 27 januari in hoger beroep het vonnis van de Krijgsraad vernietigd in de zaak van Edgar Ritfeld. Ook heeft het Hof bevolen dat de zaak weer op de rol van de Krijgsraad wordt opgebracht. Elgin geeft aan dat hij naar aanleiding van deze uitspraak de president van de Krijgsraad heeft aangeschreven om een zittingsdatum te bepalen in de zaak van Ritfeld. Hij wenste zich niet uit te laten over de status van de overige verdachten tegen wie de zaak ook is geschorst.
Leugenachtig bericht
Ook de vermeende bewering dat Elgin gezegd zou hebben dat het Hof van Justitie met deze uitspraak feitelijk de Amnestiewet heeft genegeerd, verwijst hij naar het rijk der fabelen. “Dit is gewoon leugenachtig. De regel is dat ik in de decembermoordenzaak niet praat tot de pers”, aldus Elgin.

error: Kopiëren mag niet!