Jongeren nemen certificaat in ontvangst voor deelname project A Ganar

Een groep van 25 jongeren van Hannaslust heeft de eerste fase van het project A Ganar succesvol afgerond. Hiervoor hebben zijn ook een certificaat in ontvangst mogen nemen. Marijke Etnel – Cairo, voorzitter van de Stichting Mati Fu Tego, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de jongeren in de eerste fase, basisvaardigheden wordt aangeleerd. Hier komen zaken als respect, discipline, teamwork en communicatie aan de orde. Ze geeft aan dat de training uit vier fases bestaat en wordt verzorgd over een periode van ongeveer negen maanden. Uiteindelijk zullen de deelnemers aan een baan geholpen worden. Etnel geeft aan dat het de bedoeling is dat het A Ganar project een blijvend karakter krijgt. Ze heeft namelijk een wachtlijst van ongeveer 100 personen die wensen deel te nemen aan dit project. De cursisten krijgen een training over administratievoering en een deel krijgt een training voor het aanbrengen en verzorgen van acrylnagels. A Ganar is een Amerikaans programma dat erop gericht is om werkloosheid onder jeugdigen tegen te gaan in het Caribische gebied en in Latijns Amerika. De certificaatuitreiking vond op 27 februari plaats in het George Duelstadion waar ook de trainingen verzorgd worden.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!