Zes weken voor ‘krabben’ met mes

Kantonrechter Robert Praag heeft aan de van mishandeling verdachte Diego S. een gevangenisstraf van zes weken, waarvan drie voorwaardelijk, opgelegd met een proeftijd van twee jaar. Aan Diego, die security guard is, wordt verweten dat hij op 7 januari 2014 het slachtoffer Ismael, meer bekend als ‘Shorty’, met een mes heeft verwond. Shorty is buschauffeur. De verdachte gaf aan dat hij heel goed bevriend was met het slachtoffer, maar dat Ismael hem en zijn familie vaker beledigde. Op die bewuste dag waren zijn schoonmoeder en vriendin met de bus van Ismael naar huis gekomen. Toen zij uit de bus probeerden te stappen, begon Ismael hem en zijn vriendin weer te beledigen. ‘Een paard rijdt een paard’, zei Shorty aan haar. Door hinder van Ismael viel de schoonmoeder van Diego uit de bus. Voor Diego werd dit te veel. Hij haalde uit woede een mes tevoorschijn en besloot Ismael een les te leren. Hij stapte in de bus van Ismael en begon steekbewegingen in de richting van hem te maken. Hierdoor heeft Ismael twee diepe snijwonden van tien centimeters aan zijn rechteronderarm opgelopen.
Openbare aanklager Claudia Bruining vond dat wettig en overtuigend bewezen was dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot zware mishandeling. ‘Indien het slachtoffer de steekbewegingen niet met zijn hand had afgedekt, kon hij zwaar lichamelijke letsels hebben opgelopen’, zei Bruining. De raadsman van de verdachte gaf aan dat Diego niet de bedoeling had om het slachtoffer te steken. Zo had Diego geen steekbewegingen, maar krabbewegingen richting het slachtoffer gemaakt. Ook is het volgens de raadsman verwarrend dat de arts twee krabben heeft geconstateerd, terwijl de verdachte aangeeft dat hij maar één keer zou hebben gekrabd. Hij verzocht de kantonrechter om het strafvoorstel van het Openbaar Ministerie over te nemen. Kantonrechter Robert Praag vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!