‘Wij geloven 100% in de kracht van het gebed’

“Vanwege het belang van het terrein voor de Evangelische Broedergemeente zijn wij ervan overtuigd dat de Heer ons de kracht en het inzicht zal geven om deze verkoop te stuiten”, aldus Clifford Marica van de EBG. En die kracht hebben ze. Want middels een persbericht heeft de Coördinatiegroep SVK een programma bekend gemaakt en de EBG gaat dan ook onvermoeid verder.
‘Wij zullen niet stoppen’
“Wij als gelovigen blijven strijden. Wij zullen niet stoppen met actie voeren totdat die stuiting heeft plaats gevonden en de grond weer in de boezem van de Evangelische Broedergemeente terecht is”, zegt Marica. “Dat is waar wij voor opkomen en het gebed is daarbij het belangrijkste instrument welke de Schepper ons gegeven heeft. In de volksmond zeggen wij ook: ‘Bid en Werk’, het gebed wordt dus ondersteund door de verschillende acties die wij gaan voeren. Dat is het werk dat wij gaan doen om die stuiting voor elkaar te krijgen. Het is dus slechts ter ondersteuning van het gebed!”
Gebeden en aanmoedigingen
De groep heeft voor deze week een programma uitgestippeld. Zo is er vandaag, donderdag 27 februari, van half vijf tot half zes een concert waarbij gospelzanger Johan Herbert bekende en nieuwe gospels ten gehore zal brengen, afgewisseld met gebeden en aanmoedigingen. Het concert zal plaatsvinden bij de Herdenkingszuil van het Kerstengebouw, hoek Domineestraat en Steenbakkerijstraat. Een dag later, op vrijdag 28 februari, is er om 18:30 een gebedsdienst in de Grote Stadskerk. Men zal dan bidden voor de kwestie Kersten. “Wij geloven 100% dat het zal werken, wij geloven in gebed; wij geloven! Dat proberen wij uit te stralen middels de gebedsdiensten die wij organiseren. Het is een uiting van geloof dat alles bij God mogelijk is, dat hij gebeden verhoort en dingen die niet goed zijn, weer rechtzet!”, aldus Marica.
557-jarig bestaan
Het hoogtepunt van de reeks zal plaatsvinden op zaterdag 1 maart. Dan zal er, aansluitend op de reguliere zangdienst, een torineti gehouden worden van 20:15 tot ongeveer 22:00 uur. Dat is deels ook ter ere van het 557-jarig bestaan van de Broedergemeente, die werd opgericht op 1 maart 1457 te Bohemen. Op die avond zal er worden stilgestaan bij de geschiedenis van de EBG en zal er natuurlijk ook aandacht worden besteed aan Kersten middels verhalen van oud-werknemers. De torineti zal worden geleid door dominee Edgar Loswijk.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!